Började med att baka en plåt skurna pepparkakor. Easy peasy eftersom degen låg klar i kylen.
Nr 2 blev citronkola:
100g smör
2dl vispgrädde
3dl socker
1dl sirap
2tsk citronolja
Smält smör, blanda i allt utom citronen och koka tills smeten är 124 grader.
Blanda i olja och häll upp på bakplåtspapper. Klipp i lagom bitar och slå in i cellofan.
Fudge med mörk choklad
Chilitryffel
Cornflakesgodis
Kokostoppar
Trillingnötter
onsdag 21 december 2011
tisdag 20 december 2011
Limoncello
2 citroner, saft och skal
2dl sockerlag (1 del vatten 2 delar socker)
Lägg allt i en burk och slå över 3dl vodka
Låt dra i 3-5 dagar
Sila och slå över i en ren flaska
Saffransbiscotti
150g
grovhackad sötmandel
75g
smör
3dl
socker
3
ägg
½
g saffran
7dl
mjöl
1tsk
bakpulver
2tsk
vaniljsocker
Sätt
ugnen på 200ºC. Rör
smör, socker och saffran, gärna med elvisp. Tillsätt ett ägg i
taget medan du vispar. Blanda torra ingredienser och blanda sedan ner
det i smeten. Rulla degen i två längder och lägg dem på en
bakpappersklädd plåt. Baka i 30 minuter. Sänk värmen till 120ºC.
Skär längderna i sneda bitar när längderna kallnat. Lägg dem på
plåten igen och torka skorporna i ugnen i ca 30 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer (Atom)



