Saffransbiscotti
150g grovhackad sötmandel
75g smör
3dl socker
3 ägg
½ g saffran
7dl mjöl
1tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200ºC. Rör smör, socker och saffran, gärna med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget medan du vispar. Blanda torra ingredienser och blanda sedan ner det i smeten. Rulla degen i två längder och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Baka i 30 minuter. Sänk värmen till 120ºC. Skär längderna i sneda bitar när längderna kallnat. Lägg dem på plåten igen och torka skorporna i ugnen i ca 30 minuter.
Biscottin går att variera:
2msk kakao + 100g finhackad choklad eller
Byt ut mandlarna mot andra nötter, hasselnötter, valnötter, pistagenötter m.fl. eller
2tsk kanel, 1tsk ingefära och 1tsk nejlika
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar