Trädgårdslöksill
250g sillfiléer
1dl ättika
2dl socker
3dl vatten
2 salladslökar
½ rödlök
½ gul lök
1 morot
3 lagerblad
10 kryddpepparkorn
Koka upp vatten, socker och ättika tills sockret smält. Varva sill och lök i en burk och slå över lagen, låt stå kallt i ett dygn.
Senapssill
1 fpk 5-minuterssill, 420g
2 dl créme fraiche
3msk grovkornig söt senap
½ dl hackad dill
Skär sillen i ca 2 cm stora bitar. Blanda ner i créme fraiche, senap och dill. Låt stå i ett dygn och mogna.
Rom & löksill
1 fpk 5-minuterssill, 420g
1 rödlök
2dl créme fraiche
50g stenbitrom röd/svart
2msk hackad dill
Skär sillen i 2cm stora bitar. Hacka lök och rör ner i créme fraiche tillsammans med dill och rom, blanda i sillen. Låt mogna några timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar