Recept Gluten- och mjölkfria lussebullar
1pkt saffran5dl vatten
10tsk frutty (mjölkersättning av raps)
100g mjölkfritt margarin
1msk pofiber
1dl socker
1/2 tsk bakpulver
1pkt torrjäst
1pkt semper fin mix
1/4tsk salt
(russin)
Smält margarin blanda i saffran och låt dra en liten stund. Blanda under tiden fin mix, frutty, jästpulver, bakpulver, salt, pofiber, socker i en bunke. Värm vattnet till 38 grader. Blanda ner tillsammans med ett vispat ägg (russin) och saffransmargarinet i mjölmixen. Blanda tills degen fått en sockerkakssmetkoncistens. Fördela i bullformar och låt jäsa under duk i 30min. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker ovanpå. Grädda i 8min i 250 grader.
Mina laktosfria bullar gjorde jag efter ett recept i Vår Kokbok fast jag bytte ut allt mot laktosfritt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar